Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ugens oste…

Gouda Texas BBQ


Gouda er Hollands mest kendte ost og er opkaldt efter den Hollandske by Gouda. Gouda Texas Barbecue er en gouda med tilsat krydderi der findes i en Texas Barbecue. Den er meget cremet og god at smelte. Prøv evt. i burgere, på grillen eller til tapas.

Brommels Gedegouda
m. pesto

Bert Kots bor sammen med sin kone på en lille gård i det østlige Holland. Her bor de omgivet af grønne marker og skov. Slægtsgården 'De Brommel' har været i familien i 370 år og bliver delt med 120 glade og søde geder. Berts gedegouda med pesto er en dejlig cremet ost, som er 100% naturlig og fri fra farvestoffer.  

Cheddar Mexicana

Denne cheddar er fremstillet i England og er tilsat spicy bell, jalapeno og chili. Smagen er stærk af krydderierne, osten i sig selv er mild. Konsistensen er blød, men fast. Cheddar Mexicana har dog ingen skorpe ligesom mange andre cheddar. Cheddar Mexicana kan især anbefales i burger og til Nachos.

Fuldmåneost

Fuldmåneostene lagres ved Bovbjerg Fyr og dernæst ca. 26 uger i Hjerm Kalkgrube. Under det 6 måneder lange underjordiske ophold udvikler ostene en overflade, der giver mindelser om månens overflade. Osten havde verdenspremiere på International Food Contest i 2019, hvor den vandt den prestigefyldte gourmetpris.

Halloumi

Halloumi er en umodnet fast ost fra Cypern, som har vundet mere og mere anerkendelse her oppe i det kolde nord. Den kan det hele. Du kan grille, stege, bruge den rå i salater og mose den til dip. Den har en dejlig salt smag og konsistensen er helt speciel. Den er fast og det føles næsten som om, at den giver lyd fra sig, når man tager en bid af den.

Gouda Black Lemon

Flot spændende gouda med et pift af frisk lemon smag. Konsistensen er nærmest smøragtig og smagen er mild og sød. Perfekt som en snack eller til ostebord.

UNIKA Måneskær

Måneskær er en blid, cremet blåskimmelost. Den er fremstillet på Gjesing Mejeri. Dybdemodning er nøglen til den velafbalancerede smag og cremede tekstur.

UNIKA Gnalling

Gnalling er Arla UNIKAS første dehydreret ost. En lille ost med stor smag, der smelter på tungen. Osten har en smag af smør med noter af ananas og passionsfrugt. Gnalling serveres i ultratynde skiver, som netop får osten til at smelte på tungen.

0